VEELGESTELDE VRAGEN

Tesmi lijkt erg op Ghee/geklaarde boter, maar is net iets anders. Het proces is hetzelfde. De ongezouten roomboter wordt verhit zodat het water in de boter verdampt en je pure olie over houdt. Om Tesmi te krijgen worden tijdens dit proces kruiden toegevoegd, zodat de Ghee al gelijk op smaak is en gebruikt kan worden in de Oost Afrikaanse gerechten.

Nee. Wij gebruiken als hoofdingrediënt ongezouten roomboter. Voor de kruiden gebruiken we natuurlijke kruiden en specerijen. Dus er zitten geen kunstmatige toevoegingen of E nummers in onze Tesmi.

Dit durven we niet met 100% zekerheid te zeggen. Boter is een zuivelproduct. Echter wordt het zodanig verwarmd dat de melkbestanddelen boven komen drijven en uiteindelijk verdampen. Net als het water in de boter verdampt wordt. Hiermee ontstaat er een pure boterolie en wordt het lactosevrij. Wij testen hier echter niet op en benoemen daarom ook op de Tesmi dat het sporen van Melk kan bevatten.

Tesmi is boter en is vet. Dit maakt niet gelijk dat het een gezond product is. Echter als je wilt bakken, braden, roerbakken en frituren kan Tesmi gezonder zijn dan andere vetsoorten. Tesmi is vergelijkbaar met Ghee en kan gebruikt worden bij hoge temperaturen. Andere vetten kunnen al snel verbranden en zwart worden in de pan. Ook is het een natuurlijk product (boter en natuurlijke kruiden) en wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige toevoegingen en E nummers.

ALGEMENE VRAGEN

Op productbasisper 100 g
Energie1762 kJ/ 421 kcal
Vetten99,95g
waarvan:
Verzadigde vetzuren69,38g
– enkelvoudig onverzadigde vetzuren24,41g
– meervoudig onverzadigde vetzuren1,97g
Koolhydraten0,00g
waarvan:
– suikers0,00g
Voedingsvezel0,00g
Eiwitten0,00g
Zout0,00g

Op onze website kan je jouw Tesmi bestellen. Binnen 7 dagen zal je het via de pakketpost thuis ontvangen. Mocht het in een winkel te koop zijn laten we dat natuurlijk direct aan je weten via onze nieuwsbrief, website en Social Media.

Wij of de postbode bezorgen het product aan huis. Wij streven ernaar om binnen 7 dagen te bezorgen. Jij ontvangt van ons een track & trace link of wij bezorgen het zelf. Als wij zelf bezorgen zullen wij jou van tevoren informeren over een tijdvak van bezorging. Mocht het druk op de weg zijn, kan de bezorgtijd iets uitlopen.

Op het moment dat je hebt besteld ontvang je van ons een email met een bevestiging van je bestelling. Zodra wij je bestelling ingepakt hebben ontvang je van ons nog een email met een track & trace link of nemen wij persoonlijk contact met je op via de mail of telefonisch om te laten weten wanneer jouw Tesmi wordt bezorgd. Zodra het is afgeleverd ontvangt je van ons een bevestiging van levering. Mocht je tussendoor vragen hebben, er iets misgaan of je hebt een klacht laat het ons dan zo snel mogelijk weten.