Verzenden & Bezorgen
Wij of de postbode bezorgen het product aan huis. Wij streven ernaar om binnen 7 dagen te bezorgen. Jij ontvangt van ons een track & trace link of wij bezorgen het zelf. Als wij zelf bezorgen zullen wij jou van tevoren informeren over een tijdvak van bezorging. Mocht het druk op de weg zijn, kan de bezorgtijd iets uitlopen.

Ruilen & Retourneren
Wil je jouw Tesmi retourneren?
Binnen 14 dagen na de aankoopdatum mag je jouw ongeopende en onbeschadigde Tesmi terugsturen. Stuur de Tesmi terug in de originele verpakking. Echter zijn de kosten voor het terugsturen voor eigen rekening. Het aankoopbedrag zal op dezelfde rekening worden teruggestort als waarmee het betaald is.

Komt de Tesmi beschadigd of vervuild bij jou aan?
Neem dan gelijk contact met ons op.

Garantie & klachten
Komt de Tesmi beschadigd of vervuild bij jou aan?
Neem dan gelijk contact met ons op.

Garantie
Kijk voor de houdbaarheidsdatum op de sticker aan de onderkant van jouw Tesmi. Mocht je klachten hebben tijdens het gebruik van de Tesmi maar voor het einde van de houdbaarheidsdatum? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en we kijken dan samen naar een oplossing.

Heb je een klacht?
Neem contact met ons op via ons contactformulier, wij willen graag met je kijken naar een oplossing. Wij zullen binnen 5 dagen contact met je opnemen, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. Ook zijn wij altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Jouw feedback is daarom erg waardevol.